Als gevolg van de voortdurend aanwezige getijbewegingen in het Rammegors na het gereedkomen van het doorlaatmiddel in de Krabbenkreekdam is er erosie ontstaan aan de binnenzijde van de kleidijk die het Rammegors scheidt van het Schelde-Rijnkanaal.
De erosie bleek zo groot dat een noodreparatie nodig was. Het Rammegors maakt deel uit van het Natura 2000-gebied Oosterschelde.
Om de effecten van de reparatiewerkzaamheden op de natuurwaarden van de Natura 2000-gebieden Oosterschelde en Krammer-Volkerak te kunnen beoordelen en de vraag of hier een vergunning voor nodig zou zijn, heeft MaGRID in opdracht van het Waterschap Zeeuwse Eilanden een zogenaamde voortoets Wet natuurbescherming opgesteld. Hierbij zijn ook de effecten van de extra stikstofuitstoot door het voor de werkzaamheden in te zetten materieel op kwalificerende habitattypen beoordeeld.
Uit de voortoets bleek dat geen vergunning Wet natuurbescherming nodig was omdat de effecten van de werkzaamheden op de natuurwaarden van het Rammegors en de in de nabijheid gelegen natuurgebieden nihil was.
Comments are closed.